Verslag veldrit Boxtel (22 december 2013)

24/12/2013 | Bestuur | Huibert Jan Mulders

Op zondag 22-12-2013 stond de veldrit van Boxtel weer op de kalender. Deze wedstrijd staat bij slecht weer bekend als een zware selectieve wedstrijd. Gelukkig zat het weer de week vooraf mee, wel wat regen maar niet extreem.

Zondag morgen moesten de amateurs om 10 uur al starten, toen we bij de wedstrijd aan kwamen was het nog donker. Best vroeg dan op de zondag.

Bij de amateurs zou Bas starten bij de dames Aniek en susanne en bij de junioren stond Mart aan het vertrek. Harm had zaterdag in Woerden al zijn wedstrijd gereden, hier is hij als 11de geklasseerd. In tegenstelling tot het weer bij ons had het daar veel geregend en was het een echte modder cross.

Tijdens het eerste rondje inrijden op zondag merkte ik dat de benen niet echt super aanvoelden, gelukkig ging het de tweede ronde al wat beter. Na het parkoers goed verkend te hebben en de fiets weer schoongemaakt, nog even losrijden op de tackx. De benen voelde lekker los en om 9:45 naar de start, ik stond half weg opgesteld doordat ik vorige week punten behaald had. Toen om 10uur het startschot ging vlogen we weg over het gras tegen de harde wind in. Voordat ik het in de gaten had zat ik voorin en telde 10 man voor me. Dit kon ik goed volhouden en heb 1,5 ronde bij de kopgroep gezeten van 11 man. Na een klein stuurfoutje kon ik het harde tempo vooraan niet meer volhouden, helaas kon ik de aansluiting niet meer maken. En ben op eigen tempo verder gereden, achteraf toch wat te lang alleen tegen de wind in moeten rijden. Er kwamen een aantal renners terug die nog aansluiting bij de kopgroep konden maken, uiteindelijk bestond de kopgroep uit 15 man die pas de allerlaatste ronden uiteen viel. Met nog flink wat vechten voor mijn positie kon ik uiteindelijk met een andere renner in de laatste ronde nog wegrijden uit een groep van 5, helaas reed hij in de laatste honderden meters net iets sneller waardoor ik als 16de de finish passeerde. Dit op slechts 1,30min van de winnaar.

Met deze uitslag ben ik zeer tevreden en hopen dat ik de volgende keer nog wat plaatsen kan opschuiven.

Om 12 uur stonden Susanne en Aniek aan de start. Ze hadden beide een goede start en konden goed opschuiven naar voren. Al snel bleek de wind en de modder ook hier zijn sporen na te laten, met als resultaat dat ze steeds iets verder weg zakten. Maar ze bleven goed strijden voor hun positie en hebben de wedstrijd beide knap uitgereden. Susanne was 20ste en Aniek 23ste Er waren behoorlijk wat dames die de strijd vroeg tijdig moesten staken.

Mart mocht om 14uur starten en had gelijk een goede start waardoor hij de eerste ronde als 10de doorkwam. Het tempo vooraan lag erg hoog en Mart moest deze inspanning langzaam aan toch terug betalen, de wind was er niet minder op geworden en Mart bleef mooi knokken om niet weg te zakken. Na een mooie spannende wedstrijd kwam Mart als 17de over de finish, hiermee mag hij tevreden terug kijken op deze zware wedstrijd, waarbij het de laatste ronde begon te regenen.  


Bas van Delft