Wedstrijdverslagen Veldrijwedstrijden Huijbergen en Moergestel

15/12/2013 | Evenementen | Huibert Jan Mulders

Uitgebreid verslag door Bas van Delft van een weekend met daarin 2 veldrijwedstrijden. Dat smaakt naar meer ...

Met een druk cross weekend voor de boeg moesten we uitgerust aan de wedstrijden kunnen beginnen. Iedereen deed dit op zijn eigen manier. Op zaterdag stond Huijbergen op het programma, dit is een cross op hoog nivo. Mooi georganiseerd en een super zwaar parcours lagen te wachten op de renners. In de diverse categorieën kwamen de volgende renners aan de start. Om 10:30 bij de amateurs Bas van Delft om 12:30 bij de nieuwelingen Harm van der Heijden om 13:15 Aniek Muskens bij de vrouwen en om 14:00 Mart Muskens bij de junioren.

Ik stond met de start achteraan doordat ik nog geen punten had gehaald in eerdere wedstrijden, om punten te behalen moet je bij de eerste 20 zitten. In Eerde was ik al 21ste dus met goede hoop gestart om vandaag wel in de punten te rijden. De start ging super goed waardoor ik makkelijk naar voren kon rijden, helaas gingen er na 500 meter een aantal renners op de grond liggen. Hierdoor moest ik van de fiets en mis je gelijk de aansluiting, weer erop en dan weer verder in je ritme komen. De wedstrijd verliep goed, op de zandduin waar je omhoog moest klimmen kon ik steeds wat opschuiven, met nog 2 ronde te gaan zag ik 2 renners 100 meter voor me rijden dit waren plek 20 en 21. Dus dan proberen er naartoe te rijden, helaas ging dat niet zo makkelijk. Met nog een ronde te gaan waren ze van me weg gereden en kon ik de aansluiting helaas niet maken. Van achter kwam er nog een terug die ik nog los moest rijden, dit lukte in de zandklim met daarna de zand afdaling. Ook kwam ik weer dichter op de 2 andere renners. Helaas kon ik daar niet meer naar toe sprinten, uiteindelijk tevreden met een 22ste plek.

Harm had een redelijke start en kon dit redelijk volhouden, al gauw bleek dat zijn fiets niet helemaal in orde was, waardoor hij in de laatste ronde met materiaal pech uitgevallen is. Hij baalde hiervan en zal morgen zeker extra gemotiveerd zijn voor weer een cross.

Aniek reed een mooie wedstrijd en kwam netjes op een plek 32ste  binnen. In deze catergorie rijden de nieuweling meisjes junior meisjes en elite dames door elkaar, dit maakt dat er hard gereden wordt.

Mart mocht als laatste starten in een sterk bezet deelnemers veld waar de nationale selectie en een aantal belgen aan het vertrek stonden. Hij reed een hele goede wedstrijd en eindigde op een mooie 19de plek in dit sterk veld.

Iedereen was tevreden met het behaalde resultaat en kon zich weer klaar maken voor de zondag. Dit betekend gelijk goed uitrijden eten drinken naar huis benen omhoog weer uitrijden en nog meer eten, en dan op tijd slapen.

Zondag mochten we naar Moergestel, dit was ook een mooi parcours niet te vergelijken met Huijbergen maar ook een leuke ronde. Breed en super snel met een trap en een aantal venijnige klimmetjes.

Vandaag stonden Bas, Harm, Aniek en Susanne en bij de junioren Mart weer aan het vertrek.

Bas beet om 10:30 het spits af, met een bliksem start zat ik gelijk op een 24ste plaats met het ingaan van het veld. Nu was het opschuiven en proberen naar voren te rijden mijn benen voelde erg goed en was super gebrand om nu wel bij de eerste 20 te rijden. Iedere ronden kon ik renners inhalen en zo lekker op eigen tempo de wedstrijd rijden, al gauw lag ik op plaats 18. Dit gaf een goed gevoel en er reden nog wat renners voor me die ik nog zou kunnen pakken. Met nog 2 ronden te gaan maakte ik de aansluiting bij een jongen die redelijk doorreed even hersteld in zijn wiel en gelijk op eigen tempo op kop gaan rijden, ik moest echt vol gas om hem los te rijden. Met nog een halve ronde te gaan kon ik hem in de modder poel en het oplopende stuk erna los rijden. Nu lag ik dus op plaats 16, dit kon ik volhouden tot de streep en zo behaalde ik mijn eerste punten en prijzen geld met het veldrijden. Super tevreden en lekker gereden.

Harm had een goede start en draaide als 11de het veld in de eerste 9 reden lang bij elkaar met kort daarachter Harm en een andere renners. Na twee ronden viel het voor uit elkaar en waren er wat verschuivingen in het veld waardoor Harm op kon schuiven en in de eindsprint nog mooi de 9de plek kon pakken. Dit maakte de teleurstelling van gisteren helemaal goed.

Aniek en Susanne reden bij de vrouwen mee. Susanne was goed weg maar viel in de loop van de wedstrijd terug. Tegen het einde kon ze weer iets naar voren rijden waardoor ze op een 22ste plek eindigde. Ze was niet tevreden met dit resultaat. Aniek reed een constante wedstrijd en kon mooi naar een 25ste plaats fietsen, hier was ze wel tevreden mee.

Mart mocht weer als laatste starten met de junioren, hij had een goede start en kon dit verder voort zetten. Met een mooie tussen versnelling half weg de cross kon hij naar plek 9 rijden, met dit resultaat was hij dan ook dik tevreden.

Met twee mooie wedstrijden en goede uitslagen mogen alle renners terug kijken op een geslaagd weekend. Nu weer herstellen en trainen voor de volgende wedstrijden.