Tweede avond Zomer Avond Competitie druk bezet ondanks de regen

19/04/2012 | Evenementen | Huibert Jan Mulders

Ondanks het slechte weer was er een mooie opkomst op de tweede avond van de Zomer Avond Competitieopkomst

De opkomst van de tweede wedstrijd van de ZomerAvondCompetitie was weer een succes! Zeker toen het net voor de start ook nog eens begon te regenen. De renners reden dus heel de wedstrijd lang in de regen en er stond veel (koude!) wind! Ondanks het weer, waren er een aantal renners toch gemotiveerd om weg te komen uit het peloton. Na tien minuten waren er twee renners Thomas Renders en Ivo Hegge uit het peloton ontsnapt. Helaas moest Fer van Dommelen al na 1 ronde stoppen, aangezien hij lek had gereden.

Na een paar ronden nam Ivo Hegge over, maar kon Thomas Renders helaas het wiel niet meer houden. Hij zat nog een tijd lang in de achtervolging, om weer proberen terug te komen. Het peloton kwam dichterbij, maar hij bleef er toch steeds voor rijden. Toen hij uiteindelijk was teruggepakt en weer tussen het peloton zat, viel Thomas Renders. De val was gelukkig niets ernstigs, Thomas Renders fietste de wedstrijd gewoon uit!

Inmiddels reed Ivo Hegge nog steeds alleen op kop. Hij reed zelfs zo hard dat hij het peloton had gedubbeld!! Zelfs toen hij daar een paar ronden bij reed, probeerde hij nog een aanval op te zetten. Hierdoor heeft hij tot het eind van de wedstrijd anderhalf rondje voor op het peloton gereden. Ivo Hegge was dus de verdiende winnaar! De sprint van het peloton was gewonnen door Rob van de Besselaar, voor Peter Willemse.

 

De junioren reden gewoon mee in het peloton van de amateurs/tourfietsers. Hierbij was de opkomst helaas iets minder hoog. Zij waren met z’n drieën om te strijden voor de eerste plaats. Ricardo Lathouwers, Pieter Barneveld en Axel Martens reden een hele tijd mee in het peloton. Na half koers werden Ricardo Lathouwers en Pieter Barneveld gelost uit het peloton. Zij konden nog wel aanpikken bij eerdere gelosten van de amateurs. Axel Martens kon zich wel tot het einde stand houden in het peloton. Hierdoor won Axel Martens de wedstrijd voor de junioren, voor Ricardo Lathouwers en Pieter Barneveld.