Geslaagde avond in vol wielercafé Vlijmen

15/08/2013 | Evenementen | Huibert Jan Mulders

Op woensdag 14 augustus is het eerste Vlijmens wielercafé, mede door onze vereniging georganiseerd. De belangstelling was groot: ongeveer 270 inwoners uit Vlijmen en omgeving zijn getracteerd op een leuke avond waarin de geschiedenis, het heden en de toekomst van het wielrennen in Vlijmen werd besproken. Ook was er de pers goed vertegenwoordigd.

Tijdens het eerste deel van de avond werd een aantal oud-wielreners uit Vlijmen geinterviewd (Bart v.d. Ven, Fried en Ben Libregts, Eric Danse) en soigneur Sjef van Engelen. Na de pauze hebben wij een presentatie gegeven over Team Brabant 2000. Hierna schoven oud wilerenner Piet Kuijs en burgemeester Jan Hamming samen met Damie van Vianenen en Huibert-Jan Mulders aan tafel voor een discussie over de toekomst van het wielrennen in Vlijmen.

 

Het belangrijkste thema was dat er op dit moment slechts één Vlijmense wielrennerop top niveau meedraait: Lars Boom. Hier zou verandering in moeten komen. Enkele punten die tijdens de discussie aan de orde kwamen zijn: stimuleren van de jeugd, motiveren en begeleiden van nieuwlingen en junioren en het in aanraking laten komen met wedstrijden. Er is ook geconcludeerd dat het wielrennen tegenwoordig anders is als vroeger: er is veel meer keuze aan sporten en er is ook veel meer afleiding, terwijl wielrennen op top nivo veel tijd en doorzettingsvermogen vereist.  

Burgemeester Hamming gaf aan graag weer een wielerronde in Vlijmen te willen organiseren.

Het was een interessante avond, waaruit bleek dat er in Vlijmen veel belangstelling bestaat voor het wilerennen. De avond heeft een aantal interessante conctacten opgeleverd, waar we als verenigng graag gebruik van gaan maken.  

Een uitgebreid verslag van de avond is o.a. te lezen op de websites van het Brabants dagblad en de lokale media.

De HTR heeft het wielercafé gefilmd. Deze uitzending is terug te zien via deze link.