MTB seizoen geopend in Assen

12/03/2012 | Mountainbiken | Justin de Bruijn

Onze eerste wedstrijd zit er weer op, het was 3 maart in Assen waar de seizoensopener verreden werd. We zijn om 9 uur vanuit Elshout vertrokken met de bus van Meistrok, dit was erg makkelijk omdat we met zijn zessen gingen. We hebben eerst in Zalbommel Justin opgehaald en zijn toen aan de lange reis begonnen. Onderweg was het erg gezellig met z’n allen.

Eenmaal aangekomen was het fris en winderig. We hebben eerst de jeugd ingeschreven en zijn toen de ronde gaan verkennen. Voor de jeugd was het een erg korte ronde ongeveer 1,5km. We reden vandaag in duo’s Susanne en Maaike reden in cat 5 hun wedstrijd Harm en Mike in cat 7 En Justin en Bas mochten de dag afsluiten bij de amateurs.

Om half 1 was het de beurt aan de meiden, ze hadden allebei erg veel zin om de wedstrijd te rijden. Dit ging ook erg goed voor ze. Maaike was 6de meisje en 17de in totaal. Susanne was 3de meisje en 7de in totaal. Categorie 7 starte om 14.00 uur, ook Harm en Mike waren blij toen ze eindelijk op mochten stellen voor hun eerste wedstrijd voor dit jaar. Beide hadden ze vorig jaar al een aantal wedstrijden gereden om te kijken wat het is. Het beviel ze zo goed dat ze voor dit jaar gekozen hebben om een vol seizoen bij de jeugd wedstrijden mee te rijden. Mike is 6de geworden en Harm op een mooie 15de plek. Ook zei waren erg tevreden met het resultaat.

Om 15.45 uur was het de beurt aan de amateurs hier stonden 61 man aan de start. Voor de amateurs was de ronde langer als voor de jeugd, deze wedstrijd werd verreden op een parcours van 4,3km. Justin mocht mooi half weg opstellen en Bas stond helemaal achteraan. Justin is 44ste geworden en Bas finishte op een 48ste plek. Beide hadden ze wel een goed gevoel over gehouden aan deze mooie wedstrijd.

Susanne: Het was een best klein rondje, dus we moesten best veel rondjes rijden. Sommige dingen waren best zwaar, maar het ging best goed.

Maaike: Het was een leuk rondje maar wel klein, maar het was wel een zwaar rondje. Het ging niet zo goed met mij dat was jammer.

Harm: Het was een fijn rondje maar wel klein, dus we moesten 12 rondjes rijden. Ik heb tijdens de wedstrijd 5 mensen ingehaald, voor de rest ging het super goed.

Mike: Het was een klein rondje, maar wel erg leuk. Ik ben tevreden met mijn 6de plek. Had niet gedacht dat ik zover voorin reed. Ben tevreden met het behaalde resultaat vandaag.

Justin: Na anderhalf jaar mijn eerste xc wedstrijd. Na een redelijke start kon ik na twee ronden mijn ritme vinden. Het gevecht om plaatsen was eigenlijk al over, toch nog twee plaatsen gewonnen. Met een redelijk gevoel weer dik 2 uur in de auto naar huis. Het was een leuk rondje met leuke elementen. Als eerste wedstrijd mooi.

Bas: Na twee jaar geen wedstrijden gereden te hebben vandaag weer de eerste. Niet wetende waar ik ergens zou staan lekker aan de wedstrijd begonnen. Omdat ik niet ingeschreven had stond ik helemaal achteraan bij de start. De start ging erg goed, kon gelijk van achter naar Justin rijden die half weg stond. Twee ronden goed kunnen volgen en niet veel plaatsen verloren. Na twee ronden brak mijn sterke start me op en kreeg ik steken in mijn zij. Hier heb ik een hele ronde last van gehad en kon eigenlijk niet echt meer fietsen. Na een ronde rustig gedaan te hebben, heb ik de laatste twee ronden weer vol kunnen rijden. En weer mensen in kunnen halen. Toch noch 48ste geworden en niet heel ontevreden weer naar huis gereden.

Volgende week rijden er nog meer renners van ons in Berlicum hun wedstrijd in diverse categoriën.

Groeten Bas, Justin, Mike, Harm, Maaike en Susanne

Uitslagen:

  • Cat.5: 3e Suzanne, 6e Maaike;
  • Cat.7: 6e Mike, 15e Harm;
  • Amateurs: 44e Justin, 48e Bas;
  • Master30+: 19e Eric;
  • Nieuwelingen: 28e Sam, 34e Jell