Baan wielerclinic met de jeugd in Apeldoorn

17/03/2013 | Evenementen | Huibert Jan Mulders

Op zaterdag 16 maart organiseerde de jeugdafdeling een wielerclinic op de wielerbaan in Apeldoorn.

Op 16 maart werd er om 12:30 verzamelt bij het clubgebouw, waarna we om 13:00 met 22 jeugdleden richting Apeldoorn vertrokken. We werden ontvangen bij de wielerbaan en kregen het programma uitgelegd: eerst fietsen afstellen en de zelf meegebrachte pedalen monteren. Vervolgens kregen we een uitleg over baanwielrennen, de schuine bochten, wat de lijen op de baan betekenen en welke regels er gelden op de wielerbaan.

Om kwart over 3 begon het echte werk: leren opstappen op een fiets die doortrapt, en het leren remmen op een fiets zonder remmen. Vervolgens leerden de trainers hoe je  de baan op en af moet sturen door te slalommen om pionnetjes.

Toen deze technieken onder de knie waren, werd de groep opgedeeld in 3 groepen. Er werd met twee groepen tegelijkertijd gereden, waarbij de derde groep mocht uitrusten. Fietsen op een wielerbaan is zwaar werk, je moet de hele tijd druk op de pedalen houden! Verder moet je minimaal 30 km. per uur rijden om de schuine bochten te kunnen rijden. Als je langzamer rijdt, dan glijdt je naar beneden.

Om 5 uur was de clinic afgelopen en was iedereen behoorlijk moe. In het restaurant hebben we nog friet met een snack gegeten en wat gedronken. Om 7 uur waren we weer terug in Nieuwkuijk.

Het was een leuke, leerzame en spannende dag.

Jeugdcommissie bedankt voor de organisatie!

Via de volgende link zijn de foto's van de wielerclinic te bekijken: https://picasaweb.google.com/108850693343248556405/20130316PicasaBaanwielrenclinicJeugdTB2000?authkey=Gv1sRgCIX60brMot-UNQ#

Ook is er een fotoalbum op de website geplaatst.