Clubweekend BadMünstereifel, mooi fietsen, koud en beregezellig!

07/11/2012 | Evenementen | Huibert Jan Mulders

Van vrijdag 26 t/m zondag 28 november zijn we op weekend geweest naar Bad Münstereifel in het Eifelgebergte in Duitsland.

Foto's van het weekend zijn te bekijken via de link: https://picasaweb.google.com/108850693343248556405/2012102628ClubweekendBadMunstereifelPicasa?authkey=Gv1sRgCKbi3OXnw4-EKQ#

Een filmpje van het weekend is te bereiken via: http://youtu.be/Lq6WiXH-RCY 

Op Vrijdag 26 oktober zijn we om 18:30 vertrokken naar Duitsland, Bad Münstereifel om precies te zijn. We zijn met 34 man vanuit Nieuwkuijk vertrokken voor een mooi weekend. De weersvoorspellingen waren goed, wel zou het koud worden. Dus iedereen met goede zin in de auto gestapt en vertrokken nadat we alle spullen in de auto’s hadden gepakt. Onderweg hebben we veel regen gehad, dit ging hoe verder we kwamen over in natte sneeuw. Niet echt leuk als je weet dat het ook nog gaat vriezen.

Gelukkig is iedereen veilig aangekomen in Bad-Münstereifel, sommige iets later doordat ze de weg kwijt waren. Toen iedereen er was hebben we onze accommodatie verkend. Voor sommige was dit nog bekend doordat we er 4 jaar terug ook al eens zijn geweest. We sliepen in een jeugdherberg die goed verzorgt en netjes is. Nadat iedereen een bedje had gevonden en alles klaar gemaakt was voor de nacht hebben we er een gezellige avond van gemaakt, en is iedereen niet al te laat naar bed gegaan.

Op zaterdag zijn we om half 8 op gestaan, toen de gordijnen open gingen zagen we al dat het die nacht goed koud was geweest. De vorst zat op de houten banken en op de auto’s lag zowaar al een dun laagje sneeuw. Lekker fietsweer!! Nadat iedereen zijn ontbijt op had en weer opgeruimd was zijn we de fietsen uit gaan pakken en klaar maken voor vertrek. We hadden de groep in 3 verschillende groepen opgesplitst, zodat iedereen op zijn eigen nivo kon fietsen. Groep 1 zou route 10 rijden ongeveer 70km met 1500hm groep 2 zou route 3 en 4 rijden samen goed voor 60km en 1300hm en groep 3 heeft gekozen voor alleen route 3 35km met 800hm.

Alle groepen hebben zijn lekker warm aangekleed vertrokken rond 9 uur voor hun fietstocht door de mooie duitse natuur. Het was lekker zonnig er stond een koude stevige wind en was rond het vriespunt. Voor het gevoel veel kouder, zeker in de afdalingen die soms met 70km/h naar beneden werden gevlogen. Dit was eenmaal onder aangekomen weer even opwarmen in de volgende beklimming. Is toch wel erg koud dan ineens!!

Groep 3 had moeite om de juiste weg te vinden en heeft hierdoor ook over een gedeelte van route 4 gereden, half weg de route zijn er een aantal van de groep terug gereden naar de jeugdherberg. Omdat ze het toch wel heel erg koud hadden gekregen. In groep 2 ging het van het begin af aan niet lekker met Susanne, ze had het erg koud en was niet helemaal lekker. Dit was erg jammer want ze had er zoveel zin in om lekker mee te fietsen. Dit houd natuurlijk ook op voor de rest van de groep, maar samen uit samen thuis. Dus af en toe maar even een stukje terug fietsen tijdens het wachten om niet te lang stil te hoeven staan. Toen we route 3 klaar hadden hebben we in het dorp verzorging gehad van Robbie en Marton, dit was goed geregeld en ze vonden het leuk om te doen. Van hieruit zijn er 4 man terug gegaan en wij zijn met de overige 5 verder gereden voor route 4. Route 4 was een leuke ronde met gelijk aan het begin een erg steil stuk omhoog, hier moest je echt de juiste balans op je fiets vinden om niet je achterwiel te laten slippen door de modder en ook niet je voorwiel omhoog te trekken. We zijn met twee zonder te lopen boven gereden de andere moesten een voetje aan de grond doen. De rest van de route was gewoon leuk fietsen met soms lange klimmen en mooie afdalingen. Nadat we een aantal maal de weg hebben moeten zoeken doordat de borden slecht stonden, op bepaalde plekken waardoor we een aantal keer een flink stuk verkeerd hebben gereden. Zijn we toch tot het eind van de route door gereden. Het laatste stuk zat iedereen er door, nadat we een lekkere afdaling over de weg hadden gehad zagen we het bord van de herberg al staan. Dit was onderaan een beklimming, iedereen dacht we zijn er bijna. Dit was ook zo alleen moest er nog bijna1,5 kmgeklommen worden over een redelijk steile weg. Eenmaal boven aangekomen konden we de fietsen schoon maken. En lekker opwarmen onder een warme douche.

Onder tussen was er vanuit groep 1 gebeld dat er twee man volledig doorheen zaten en niet meer verder konden fietsen. Deze zijn met de auto opgehaald en terug gebracht. Tijdens het wachten op de laatste groep heeft Karlijn de piano gepakt die in de gang stond, en voor ons een privé optreden gegeven. Dit heeft ze leuk gedaan het klonk nog goed ook. Toen iedereen van groep 1 terug was en gedoucht had zijn we met de auto naar het dorp gereden om lekker te gaan eten. Na het eten weer terug naar de herberg en weer een gezellige avond van gemaakt. Rond twaalf uur ging iedereen weer moe maar voldaan naar bed. De klok een uurtje terug en lekker slapen maar.

Op zondag weer op tijd opgestaan en alles ingepakt, weer ontbeten en de fiets weer gepakt voor een laatste rondje hier. Ook nu was het koud en scheen de zon lekker, gelukkig was de wind weg waardoor het lekker aanvoelde. Groep 1 en 2 reden nu samen route 4 en groep 3 reed route 1, deze was14 kmmet 200hm. Groep 1 en 2 hebben lekker door kunnen rijden en de route foutloos kunnen rijden, doordat we zaterdag de weg al hadden gevonden. Eenmaal weer aangekomen bij de jeugdherberg waren er al een aantal uit groep 3 terug die al genoeg gereden hadden. De rest van groep 3 was nog aan route 2 begonnen omdat ze vonden dat route 1 niets was geweest. Route 2 was nog eens24 kmerbij. Nadat we de fietsen weer schoongemaakt hadden en gedoucht waren hebben we lekker buiten in de zon gegeten en zitten wachten op de rest. Dit duurde onder tussen al aardig lang. Inmiddels hadden we alles al gepakt en zijn de auto’s met aanhanger al vooruit gereden. Onder tussen was de rest ook terug en hebben de laatste spullen gepakt en zijn ook terug richting nieuwkuijk gereden. Ter hoogte van Den-bosch werden de auto’s met aanhanger ingehaald, dus perfecte timing geweest. We waren rond 17uur weer terug in Nieuwkuijk waar we weer opgewacht werden door de ouders.

Iedereen heeft een leuk gezellig weekend gehad. We hebben lekker gefietst en mooie tochten gereden. En zij moe maar voldaan naar huis gegaan. Volgend jaar weer.

 

Afbeeldingen