De 10e Jeugdwielerronde

11/03/2019 | Bestuur | Carlo van Doorn

Team Brabant 2000 organiseert voor 10e keer jeugdwielerronde

Op zondag 24 maart organiseert wielervereniging Team Brabant 2000 haar 10e nationale wielrenwedstrijd voor de jeugd. Naar verwachting nemen zo’n 300 jeugdrenners uit heel Nederland deel aan de wedstrijd op wielerparcours De Heuvelen in Nieuwkuijk. De toegang voor toeschouwers is gratis.

De deelnemende wielrenners zijn tussen de 7 en 15 jaar oud en zijn in het bezit van een licentie van de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie). Om 11.00 uur start de wielerwedstrijd met de eerste categorie (met de jongste renners); naar verwachting finisht de laatste categorie om 15.30 uur. Voorzitter Ivo Hegge en jeugdcommissielid Mark Berkers: “Gezien het vele jeugdtalent dat Nederland rijk is, beloven het spannende wedstrijden te worden! We hopen daarom op veel toeschouwers. De toegang tot het parcours is gratis.” Uiteraard zullen er ook meerdere jeugdleden van Team Brabant 2000 aan de start verschijnen. Ivo Hegge vertelt trots: “Op dit moment heeft onze vereniging een paar groeidiamantjes in de wedstrijdselectie; zij zijn als plaatselijke favorieten te zien in de diverse categorieën. En leuk om te vermelden: wielertoppers Lars Boom, Laura de Vaan, Marianne Vos en Michiel van der Heijden zijn ooit bij Team Brabant 2000 begonnen.”

Over Team Brabant 2000
In de regio staat wielervereniging Team Brabant 2000 bekend als een gezellige en ondernemende vereniging, met veel ervaring in het organiseren van wedstrijden in verschillende disciplines. Het is dit jaar al voor de 10e keer dat de club een nationale jeugdwielerronde organiseert. De vereniging biedt drie fietsdisciplines aan: mountainbiken, wielrennen en veldrijden en heeft naast de jeugdafdeling ook veel heren en dames als lid. De leden zijn afkomstig uit ’s-Hertogenbosch, de gehele gemeente Heusden en gemeente Waalwijk. Thuisbasis is Wielerbaan De Heuvelen, naast de Emmamolen in Nieuwkuijk. Met een afgesloten wielerparcours van 1,2 kilometer en een mountainbikeparcours biedt Team Brabant 2000 hier genoeg faciliteiten. Ivo Hegge: “Team Brabant 2000 staat voor de breedtesport, met een duidelijke visie op topsport. Vanaf de jeugd worden de renners begeleid tot betere wielrenners waarbij plezier en veiligheid centraal staan.” 
Volg Team Brabant 2000 op Facebook.com/WVTB2000.