Inschrijven ATB cross tussen 1 januari en 1 februari

28/12/2017 | Mountainbiken | Huibert Jan Mulders

Op 6 mei organiseert onze vereniging een ATB cross op ons MTB parcours. Inschrijving voor de ATB cross is geopend. Zie persbericht.

Inschrijving ATB Cross 2018 open van 1 januari tot 1 februari!

De in 2010  opgerichte ATB cross serie, is in de laatste jaren  uitgegroeid naar een zeer populaire wedstrijd serie. Elk weekend staan er tussen de 200 en 350 deelnemers aan de start in de voor komend jaar 22 wedstrijden tellende kalender. Het succes van de serie ligt in de lage kosten, en het laagdrempelige karakter, voor zowel deelnemers als organisatoren. Je kan gewoon starten zonder ergens lid van een club of bond te worden. Er is  dus geen wedstrijd licentie verplicht, maar  iedere renner is via de daginschrijving van de Vlaamse wielrijdersbond wel verzekerd .

Deelnemers rijden dmv.  een promotie/degradatie systeem in de 6 verschillende wedstrijd klassen, ongeacht hun leeftijd of geslacht, altijd tegen rijders van ongeveer hun eigen snelheids niveau.  Je kan wekelijks koersen maar doordat alleen de beste helft van al je wedstrijd uitslagen meetellen, kun je ook wedstrijden missen zonder dat je klassement in gevaar komt.

Om aan een ATB cross te kunnen deelnemen, moet je een startnummer (=stuurbord)  aanvragen via de website van de ATB Cross, dit kan van 1 januari tot 1 februari, daarna nog even tot de beperkte voorraad strekt. Indien je geen startnummer hebt bemachtigd  is het niet meer mogelijk om tijdens het seizoen nog aan ATB Cross wedstrijden deel te nemen. De meest noordelijke wedstrijden zijn in Nederland, Oosterhout en Nieuwkuijk. De meest zuidelijke zijn in Belgie, Grembergen en Genk. De eerste wedstrijd uit de serie, zal op zondag 8 april in Hapert worden gehouden.

Meer informatie over de serie en de inschrijving vind je op www.atbcross.com