Damie van Vianen neemt afscheid als voorzitter

19/12/2017 | Bestuur | Huibert Jan Mulders

Tijdens de ALV van 18 december heeft Damie van Vianen de volgende brief voorgelezen waarin hij afscheid neemt als voorzitter van onze vereniging. Damie namens het bestuur dank voor de vele jaren waarin je je hebt ingezet voor onze vereniging!

Beste Leden van Teambrabant2000

 

30 jaar geleden in 1987, wilde mijn oudste zoon Damie en later Geert gaan wielrennen.

We zijn toen lid geworden bij Presto uit Drunen.

Twee jaar later zat Presto zonder sponsor, en ben toen de vereniging gaan sponsoren met mijn bedrijf Bovia Bouw  en Bomet.

In 1998 kwam de eerste fusie tussen Presto en de Zwaluw uit Vlijmen.

Deze nieuwe vereniging ging “De Antilopen” heten, deze naam is destijds middels een prijsvraag aan de leden gevraagd en niemand minder dan Marianne Vos heeft deze naam bedacht.

Enkele jaren later in 2000 volgde de fusie tussen De Antilopen en de windmolens uit Geffen, de nieuwe naam Teambrabant2000 was geboren.

Ook deze vereniging ben ik blijven sponsoren totdat ik mijn bedrijven om gezondheidsreden heb verkocht.

In 2001 vroeg de voorzitter, Cees Smits, of ik voorzitter wilde worden, waarop ik aangaf dit voor een 3 tal jaren te willen doen.

Maar zoals je ziet zijn die 3 jaar  nogal wat uitgelopen.

Na 30 jaar betrokken te zijn bij onze vereniging, waarvan 18 jaar als sponsor en 17 jaar als  voorzitter, is de houdbaarheids datum mijnsinziens bereikt en wil graag plaats maken voor een nieuwe frisse voorzitter.

Helaas na veel zoeken heb ik zelf geen plaatsvervanger kunnen vinden.

 

Toch heb ik na rijp beraad besloten in deze Algemene ledenvergadering mijn voorzittershamer in te leveren.

Het doet me wel zeer na zoveel jaren, maar ben er erg trots op dat ik al deze jaren met verschillende gemotiveerde mensen in het bestuur heb mogen samenwerken en een sportieve en financieel gezonde vereniging hebben weten neer te zetten.

Er staan de komende tijd nog een aantal zaken te gebeuren binnen de vereniging, hiervoor kan de vereniging altijd een beroep op me doen.

 

Ik dank dan ook iedereen die het vertrouwen in me hebben gehad al die jaren.

 

Ik wens iedereen fijne Kerstdagen en een sportief en vooral gezond Nieuwjaar toe.

 

Damie van Vianen.