Wielerstimuleringsdagen 2017

15/08/2016 | Jeugd Weg | Huibert Jan Mulders

Persbericht: Wielerstimuleringsdagen district Zuid-Oost Nederland KNWU gaan ook in de toekomst door.

Ondanks het feit dat in verschillende media werd aangegeven dat dit jaar na 42 edities voor de laatste keer de wielerstimuleringsdagen zouden worden georganiseerd,  gaat dit jaarlijks fietskamp voor de jeugd met meer dan 100 renners volgend jaar, maar ook in de daarop volgende jaren weer door. Bij aanvang van dit landelijk fietskamp voor de jeugd, georganiseerd in Someren, onder de vlag van de KNWU zag het er naar uit dat het dit jaar de laatste editie zou zijn door het ontbreken van opvolgers in het bestuur. 

Eenmaal de week begonnen, zijn tijdens de officiële wedstrijden door, plannen gemaakt voor continuering van dit landelijk wielerevenement met bezetting van belangrijke posten op bestuurlijk niveau. Ambities zijn uitgesproken om in ieder geval met dit evenement het 50 jarig jubileum te kunnen vieren.  

Door toenemende mate van belangstelling onder de landelijke maar ook internationale renners wordt het fietskamp verplaatst naar een uitvalsbasis in Eersel. Daar kan gebruik worden gemaakt van de omliggende wielercomplexen van verschillende wielerverenigingen in die regio. De wielerweek vindt in 2017 plaats van 23 juli tot 30 juli.  De combinatie van wedstrijden, kamp, sport en spel zal blijven bestaan. Mede door deze keuze van datum valt het kamp gunstig voor alle vakantieperiodes in Nederland. Inschrijven kan vanaf begin oktober 2016. 

Meer informatie is te vewrkrijgen via: www.wielerstimuleringsdagen.nl