Succesvol marathonweekend!

04/06/2012 | Mountainbiken | Justin de Bruijn

Tijdens het lange pinksterweekend zijn er twee mooie marathons verreden. Op zondag was Luc Koning actief bij de Saarschleifen Bike Marathon in Duitsland, Justin de Bruijn en Eric van de Bogaard waren op pinkstermaandag actief bij de Ardennes Trophy in Belgie. De deelnames op de lange afstand is ook niet zonder succes gebleven.

Voor de tweede wedstrijd meetellend voor de RWP Marathoncup was Luc afgezakt naar Orscholz. Op een mooi maar toch voor Duitse begrippen technisch parcours behaalde Luc een 22e plaats algemeen, deze plaats was goed voor de derde plaats in de categorie Masters 40+. Voor Luc, die het seizoen ongelukkig begon, betekende dit zijn eerste podium plaats van het seizoen!

Op tweede pinksterdag stond de klassieker Ardennes Trophy op het programma. Het zware en technische parcours staan al jaren garant voor afzien en plezier! Eric van den Bogaard beschouwde deze wedstrijd als lange intensieve training om meer inhoud te krijgen en startte op de 70 kilometer. Justin de Bruijn beschouwde deze wedstrijd als meetpunt hoe het met de conditie staat en startte op de 90 kilometer. Justin mocht al om 9.30 uur al vertrekken met startnummer 46, dit zorgde samen met de weersomstandigheden voor een super moraal om te presteren. Eric startte om 10 uur en was na 3 uur en 20 minuten al weer binnen. Met een 9e plaats als resultaat was hij enigszins teleurgesteld dat hij net geen podium heeft gereden, anderzijds was het wel super tevreden over de manier van rijden! Na een tijdje wachten kwam ook Justin binnen die de 90 kilometer net binnen 5 uur had afgerond en op een 75e finishte. Justin was super tevreden over zijn rijden en zeker over het feit dat hij in het laatste deel van de wedstrijd oprukte van de honderdste naar de 75e plaats.

Iedereen was tevreden over zijn rijden en het resultaat en een goed uitzicht naar de komende wedstrijden. De volgende marathon wordt de Raid Hautes Fagnes op 24 juni die zowel langer als technischer is!

Eric: Ondanks een training van 3,5 uur de dag ervoor had ik toch wel zin om lekker door de Ardennen te biken. Mijn doel was om niet maximaal te rijden en voor een top 20 plaats te gaan. Na de start kon ik goed naar voren rijden en de benen konden het tempo aan. Alles ging goed en kon nog genieten van het weer en het parcours met steile en technische hellingen. Met nog 15 kilometer te gaan hoorde ik van een ‘fan’ dat ik rond de 10e plaats lag. In de laatste kilometers dacht ik dat er nog maar 2 klimmen zouden komen, maar de Belgen hadden nog voor een verrassing gezorgd om helling nummer 0 in het parcours op te nemen! Toen ik over de finish kwam wist ik niet hoeveelste ik was geworden. Uiteindelijk 9e overall en 5e master 30+ en heel kort op het podium.

Justin: Na mijn nodige trainingsarbeid was ik toch wel benieuwd of de trainingen verteerd waren. Net als bij de vorige wedstrijd ben ik niet al te hard van start gegaan om op het einde nog wat over te hebben. Op de startklim kon ik redelijk goed mee, maar op de vlakkere stukken had ik het toch wel moeilijk om het tempo te houden. Na de lus van 20 kilometer kwam ik in een groepje terecht die eigenlijk net iets de hard reed en ik vervolgens door de drukte (gelukkig) kwijt raakte. Hierna weer geprobeerd om mijn eigen tempo te rijden. Aan het begin van de klimmen had ik toch wat moeite om in het wiel te blijven maar zodra de klim enigszins afvlakte kon ik toch weer aanpikken. Het aftellen van de kilometers ging al makkelijk en op sommige stukken kon ik strak tempo blijven rijden! Vanaf Theux kreeg ik het gevoel dat een eindtijd onder de 5 uur wel moest lukken en ik schakelde een tandje bij! Op de laatste twee zware klimmen kon ik veel mensen inhalen, ik wist niet of dit directe concurrenten waren of deelnemers van andere afstanden, het gaf me echter wel vleugels. Een 75e plaats als resultaat had ik niet verwacht, maar er is toch nog ruimte voor verbetering!