Team Brabant 2000 techniek avond 22 februari 2016

24/02/2016 | Jeugd Weg | Huibert Jan Mulders

Op maandagavond 22 februari heeft de jeugdcommissie een techniek avond georganiseerd als opening van het seizoen 2016. We werden ontvangen door onze sponsor van Tuyl in Zaltbommel.

Na de opening van de avond door onze voorzitter Damie hebben we alle deelnemers (jeugd, ouders en trainers) opgesplitst in 3 groepen:

Groep 1: Trainen & wedstrijden door Maaike

Voor deze avond hadden Maaike en Susanne Meistrok een presentatie uitgewerkt over alles wat bij het wielrennen en veldrijden komt kijken. Maaike heeft tijdens de techniekavond presentatie hiervan gedaan. Het was een leuke en interessante sessie, waarbij verschillende onderwerpen besproken werden, zoals voeding, inrijden voor de wedstrijd, trainingen, en zelf het op tijd naar bed gaan voor een wedstrijd.


Groep 2: Fietsonderhoud

Een van de deskundige monteurs van van Tuyl gaf uitleg over fietsonderhoud. Stap voor stap werd uitgelegd hoe je een fiets poetst. Ook de verschillende producten passeerde de revue. De jeugdleden werden regelmatig uitgenodigd om zelf iets te doen, bijvoorbeeld het borstelen van de ketting.

 

Groep 3: Fiets reparaties

De derde en laatste groep stond ook onder leiding van een deskundige monteur van van Tuyl. In deze groep kregen de jeugdleden uitleg over kleine fiets reparaties, zoals het verwisselen van de binnenband. De kinderen mochten zelf proberen om een achterwiel uit te nemen, en een band te wisselen. 

Nadat alle deelnemers uitleg in alle 3 de groepen hadden gekregen was er nog tijd om onder het genot van een drankje nog na te praten over de opgedane kennis. De jeugdcommissie kijkt terug om een gezellige en leerzame avond.

Tot slot willen graag nog even de volgende mensen bedanken:

  • ·         Susanne en Maaike Meistrok voor de voorbereiding van de presentatie over wedstrijden en trainingen.
  • ·         Maaike Meistrok voor het presenteren van de presentatie over wedstrijden en trainingen.
  • ·         Bikecenter van Tuyl voor ons te ontvangen in de winkel en werkplaats
  • ·         De 2 deskundige monteurs van Bikecenter van Tuyl voor de uitleg over fietsonderhoud en reparaties.
  • ·         En natuurlijk alle jeugdleden, ouders en trainers die aanwezig waren!