Handbikester Laura de Vaan boekt uitstekend resultaat in ItaliŽ

26/05/2012 | Evenementen | Huibert Jan Mulders

Afgelopen weekend pakte Laura goed uit door bij de twee-daagse handbike wedstrijden in Piancenza 1e te worden in het overall klassement.

Door 2e te worden in de wegwedstrijd en 1e in de tijdrit, verzekerde Laura zich van de eerste plaats in het overall klassement. Via onderstaande link zijn een paar foto's te bekijken van Laura in actie en van de huldiging. https://picasaweb.google.com/108850693343248556405/FotoSLauraDeVaanPiacenza?authuser=0&authkey=Gv1sRgCNzpt-GdvI2JogE&feat=directlink 

Gisteren (25 mei) won Laura ook de tijdrit bij de Worldcup wedstrijden in Rome. Hiermee heeft ze vormbehoud voor de spelen in Londen getoond. Op 28 juni wordt de paralympische selectie voor Londen bekend gemaakt door de KNWU. 

Naast de wedstrijdsport is Laura ook als ambasadrice actief voor de Special Olympics Nationale spelen, die op 1, 2 en 3 juni 2012 plaatsvinden in en rondom ‘s-Hertogenbosch. Dit is een nationaal sportevenement voor mensen met een verstandelijke handicap. Meer dan 2000 sporters met een verstandelijk handicap uit geheel Nederland zullen in vijftien toernooisporten, verdeeld over verschillende Locaties in en rondom ‘s-Hertogenbosch, hun beste beentje voorzetten.

Meer informatie over Laura, haar voorbereiding op de paralympics en handbike kun je vinden op de website van Laura: www.lauradevaan.nl