Verslag jeugdronde Lieshout 1e Paasdag (20 april)

22/04/2014 | Jeugd Weg | Huibert Jan Mulders

Mandy Hesselberth heeft een mooi verslag geschreven over de jeugdronde in Lieshout.

Vandaag na het zoeken van de paaseieren op tijd vertrokken naar Lieshout voor onze 4e wedstrijd van het seizoen. Dit was een belangrijke wedstrijd want hier kunnen we punten halen voor het NK.

Om 11.15 uur waren we in Lieshout en daar heb ik samen met Marit, Jasper, Niels en Rhys een paar rondjes ingereden.

Niels was als 1e aan de beurt in categorie 3, en na een goede start heeft hij in een strak tempo een vlakke race gereden en een mooie 15e plaats behaald.

Hierna mochten wij aan de bak voor deze belangrijke wedstrijd. Weer had ik de pech om als een van de laatste te mogen starten vanwege de voor mij ongunstige loting. Na een niet al te beste start kon ik in de 1e ronde net niet bij de kopgroep komen. Marit ging weer goed van start en kon een paar ronden met de snelle kopgroep meerijden. Ik heb nog geprobeerd om in m'n eentje bij de kopgroep te komen maar dat ging niet lukken. Ik zocht een mooi groepje op en kwam bij Jasper te zitten en nog 5 andere renners. Rhys had een een goede fietsmaat gevonden en reden samen een hele strakke race. Marit kon helaas het rappe tempo van de kopgroep niet volgen en heeft lange tijd alleen moeten bikkelen, met af een toe een harde tegenwind, is dit extra zwaar. In de laatste ronde heb ik me gespaard want ik wilde in de sprint van onze groep in ieder geval voor de andere meisjes uit mijn groep finishen. Ik had een goede sprint en werd 1e meisje van de groep, dus missie geslaagd.

Na ons was Louk aan de beurt, en deze had met de 4e plaats van vorige week, een goed vertrouwen in deze wedstrijd. Na een paar ronden demareerde er een renner uit de kopgroep waar Louk ook in zat. Deze renner fietste als een prof een heeft zeker 8 ronden alleen gereden. Bij het finishen had hij bijna een minuut voorsprong op de achtervolgende groep met Louk. Louk had weer een machtige sprint en werd 6e. Dus had Louk alweer een beker te pakken, deze keer gevuld met paaseieren. De vensterbank in huize van den Bos staat als het zo doorgaat binnenkort vol met bekers!

Alweer een leuke en succesvolle dag voor Team Brabant 2000.

Uitslagen;
Niels 15e
Marit 16e
ik (Mandy) 18e
Jasper 23e
Rhys 34e
Louk 6e