Jeugdronde Oosterhout

15/04/2014 | Jeugd Weg | Huibert Jan Mulders

Zondag 13 april werd onze vereniging goed vertegenwoordigd bij de jeugdronde in Oosterhout.

’s ochtends zijn we al op tijd vertrokken om nog even een paar rondjes in te fietsen op de wielerbaan van wielervereniging De Jonge Renner. Daar kwam ik Jasper en Niels tegen en ik heb samen met hun wat rondjes gefietst. Wat later kwamen Mandy en Rhys en we hebben toen met z’n allen wat rondjes gefietst. Onze trainster Ilse had beloofd om te komen kijken en die belofte kwam ze na. Ik vond het heel leuk dat zij kwam kijken. Louk kwam iets later maar was wel op tijd om ons aan te moedigen.  

Om 11.10 moest Niels als eerste van ons de wedstrijd fietsen omdat hij in categorie 3 zit. De start begon goed maar doordat het zo hard ging was het moeilijk voor Niels om bij te blijven. Ondanks dat heeft hij toch heel goed gefietst en een hele mooie plaats behaald.

Om 11:40 begon categorie 4 waar Mandy, Rhys, Jasper en Ik moesten fietsen. Bij de loting had ik geluk met mijn rugnummer en mocht ik op de 2e rij staan. Rhys kon nog naast mij staan maar Mandy en Jasper hadden dit keer minder geluk en stonden wat verder naar achteren. Na het startschot kon ik snel wegkomen en heb heel de wedstrijd bij de kopgroep kunnen fietsen. Rhys had pech met zijn ketting want die bleef vast zitten maar kon uiteindelijk weer verder fietsen. Jasper en Mandy hebben de wedstrijd bij elkaar kunnen fietsen. De laatste ronde ging heel hard en bij de eindsprint kon ik nog wat naar voren komen en behaalde uiteindelijk de 9e plaats. Voor mij was m’n droom uitgekomen, ik stond in de top 10 !!!

Om 13.30 moest Louk zijn wedstrijd fietsen. Ook deze groep ging heel hard en Louk heeft ook de hele tijd bij de kopgroep gefietst. Bij de eindsprint kon hij goed naar voren komen en behaalde de 4e plaats. In deze categorie kregen ze tot en met de 7e plaats een beker dus louk had geluk. Zijn dag kon dus ook niet meer stuk.

Al met al een zeer geslaagde dag voor ons als Teambrabant 2000

Uitslagen:

Cat. 3 Niels 24e

Cat. 4   Marit 9e

            Mandy  22e

            Jasper  25e

            Rhys  27e

Cat 5   Louk 4e